fbpx

Leivinuuniprojekti

Koska monet asiakkaamme ovat etsineet entisillä nettisivuillamme ollutta artikkelia leivinuunin tuunaamisesta kalkkimaaleilla, toimme sen myös uusille sivuillemme. Tämä on siis kahden vuoden takaa. Maali on kestänyt hyvin ja suosittelemme samanlaista käsittelyä vastaaville leivinuuneille.

Otimme projektiksi rapatun leivinuuni-takka-yhdistelmän, jossa oli vuosien ajan pinttynyt savun ja noen jälkiä sekä uunin peltien kohdilla valunutta ruostetta. Nämä eivät pesemällä enää puhdistuneet. Edelliset asukkaat olivatkin maalanneet näitä kohtia päälle maalilla, joka oli kellastunut ajan kuluessa.

Leivinuuni ennen maalaamista.

Puhdistimme pinnan miedolla pesuaineella ja maalasimme uunin 10cm telalla JDL Natural White -kalkkimaalilla, jota ohennettiin suhteessa 3 osaa maalia ja yksi osa vettä.

JDL-maalilla maalaaminen sujui helposti ja tummentuneetkin kohdat peittyivät hyvin. Uuni maalattiin kahteen kertaan ja tummentuneimmat kohdat kolmeen kertaan. Lopputulos on puhtaan valkoinen mattapinta. Maali on viimeistelty kirkkaalla vahalla vain kaakeloiduilla tasopinnoilla (esim. kuvassa olevan korin alla). Tarkkailemme tilannetta, miten muulta osin vahaamaton pinta toimii käytössä.

Leivinuuni maalattuna
Leivinuuniin yhdistetty takka ennen maalaamista.
Takka maalaamisen jälkeen
Tuhkaluukku ennen maalaamista
Tuhkaluukku maalamisen jälkeen
Leivinuunin luukku ennen maalaamista
Leivinuunin luukku maalaamisen jälkeen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

20 − 7 =